Motherhood

Sunda skärmvanor

By 5 november 2018, 18:11 No Comments

Nu har vi landat hemma efter en dag på varsitt håll. Jag och Abbe har haft ett möte vilket är fint. Mitt hjärta njuter av att få vara i hans sfär. Att vara tillsammans i mentala uttryck är gemensamt för oss båda. Utöver vårt äktenskap är vi även bästa vänner. Ni vet känslan när man var barn och ville hänga med sin bästis hela tiden. Utöver mina romantiska känslor, är det var jag känner för honom.

Jag möte upp gänget ute, det är mycket sport som gäller nu. Idag spelades det bandy när jag kom. Barnen växer och lämnar boet internt och vi funderar på ett syskon till pojkarna.

Ni som har följt med från start känner till hur våra skärmvanor ser ut hemma. Bland annat har vi ett mobilskåp och vår lediga tid är även skärmfri. Vi hittar på saker utan skärm eller tv.

Jag har aldrig haft tv på hemma med något random program, under dagen medan barnen är vakna. I övrigt har jag själv inte tittat på tv på flera år nu. Vi ser på netflix ibland. Och så brukar jag titta på Hollywoodfruarna i efterhand som säsongen är slut.

Och som jag skrev i detta inlägg om barn, finns det inga konkreta riktlinjer för hur man använder skärm på ett konstruktivt sett. Det är något jag och Abbe har funderat över. Vad är sunda skärmvanor för oss och hur vi på ett konstruktivt sett slussar in våra barn i tekningen.

Sunda skärmvanor

Efter en tids funderande och i samband med att vi behöver arbeta mer spontant hemma, har vi börjat slussa in barnen i det. Ikväll har barnen fått sitta och knappa inne på Word och Excel filer. Där de får testa på att ändra färg storlek och skriva. Roligt, och vi tror på att det är ett bra sett att tillföra den viktiga tekniska stimuli på i just vår familj. Idag står Abbe och Zein för middag, mysigt. Trevlig kväll!

Dela

Leave a Reply