CareerPersonal development

Stress och prestation

By 20 augusti 2018, 20:03 No Comments

Stressad dag, allt har gått i ett. Jobbat sekund intill sekund idag, bokstavligt. Bara beta av. Ett beteende som jag har märkt av när jag jobbar tight med folk, är att man har med sig stressen från möte till möte genom hela dagen.

Stressad i onödan

Kom ihåg att det är bara intensivt mellan åtaganden. Om du har ett möte som slutar kl 10 och nästa möte börjar 10:05. Då är pulsen hög mellan 09:55-10:03.

stressad

Det fungerar inte precis så, min tumregel är när jag kliver in i ett rum så släpper jag mitt förra möte. Då brukar jag sänka tempot.

Lugnt tempo

Långsamma motoriska rörelser

Jag går in sakta och låter andra prata – då saktar pulsen ner. Jag pratar aldrig om att jag är stressad – då blir man stressad. Fokus inåt för drar ner tempot i mitt system. Att ta in rummet brukar också dra ner farten inombords.

stressad
stressad

Det tar endast runt 30 sekunder – 1min, även om det känns som att man tar extremt lång tid på sig. Det är precis den typen av vardags tankar och känslor man behöver jobba med. Hur stressad du är avgör hur stabilt du presterar. Har man med sig stressen genom dagarna, blir man utbränd till slut.

Tillbaka till lugnet

Det handlar aldrig om hur mycket man har att göra. Utan handlar alltid om hur bra du är på att leda sig själv mentalt tillbaka till lugnet. Lugna ner sitt system efter en aktivering (möten, förseningar etc.). Vardagsdetaljer som ökar pulsen.

“Övning ger färdighet”

Jag har övat ett par år. Förändringar kommer sakta och det är det senaste halvåret som jag märker ett resultat av mitt arbete. Glöm inte att en hållbar förändring kommer endast, om man bemöter sina bakslag med kärlek och tillit. Eller iallafall utan kritik! Lita på att du är på väg. Lita på att du klarar det. Tålamod är i vart fall min surfbräda i livet.

stressad
stressad

Dagen

Intervjuer

Jag hade en föreläsning idag på en av sommarkurserna. Trivs så mycket med att hänga på det nybyggda universitetet. Efter föreläsningen var det bara att fara till kontoret.

Idag behövde jag ryka in och ta intervjuer. Så himla roligt. Många bra kandidater och så roligt för alla som får ett nytt jobb. Det kommer blir deras bästa upplevelse av en arbetsmiljö i den branschen.

Årets ledare 2017

Abbe är en ledare som brinner för att utveckla sina medarbetare på riktigt. Efter en omröstning blev han tilldelad priset – årets ledare förra året. Han har slagit årsrekord i försäljning med ouppnåeliga marginal upprepade gånger under året – och haft lägst personalomsättning genom tiderna.

Dela

Leave a Reply