Career

Årets sista kontorsdag

By 18 december 2018, 11:34 One Comment

Fullspäckad dag med möten som avlöser varandra. Just nu är vi igenom marknadsanalys och budget. Vidare står avstämning och ett strategimöte på schemat. Det är även ett styrelsemöte kvar detta år som jag ska närvara på. Dock inte på kontoret. Ledighet med familjen närmar sig och jag känner mig exalterad, vilket jag försöker hålla nere.

Ett neutralt sinnestillstånd

Jag älskar att vara ledig med barnen och allt spännande som väntar. Men känslan av exaltering är det, som vi människor ofta felaktigt förknippar med glädje eller lycka. Ni vet när man är “jätte” glad eller “såå” lycklig. Att känna sig exalterad är som att vara deprimerad fast tvärtom, ungefär. Det är en intensiv mental ström som har en negativ motpol. Målet i naturen är att sträva mot ett neutralt tillstånd. Och så är det även med oss.

Ett neutralt/balanserat tillstånd, är det vi människor upplever som harmoni. Det är hur vi alltid ska må. Det krävs en aktiv övning i att balansera sin emotionella “laddning” och förstå hur våra individuella, mänskliga system fungerar. Dagligen laddar vi oss själva emotionellt på olika sett – mobil, tankar, relationer, skvaller och visioner.

Mötesbokning

När jag blir exalterad – försöker jag flytta fokus från min mentala aktivitet till exempelvis min andning. Jag sänker även tempot och gör saker långsammare. Att vara exalterad, hypad eller som vi kallar det “glad” är också en form av stress som stör en neutral balans i sinnet.

mötesbokning

Jag ser jag fram emot vår strategimöte lite extra idag. Det väntar en genomgång och analys över vår befintliga planeringsstruktur inför januari och februari.

Det är nämligen under januari och februari som vi har en våg av efterfrågan på både mötesbokning och försäljningsutbildning. Denna rusning minskar vi trycket genom att avlasta våra pågående projekt. Vi gjorde en förändring i personalstyrkan i november för att stärka upp starten av 2019. Roligt, heja Buzzle!

Dela

One Comment

  • M skriver:

    Gud vad bra du är på att förklara detta! Jag förstår mig själv på annat sett sen jag började läsa din blogg. Tusen tack / en läsare från Göteborg

Leave a Reply