Motherhood

Känner jag mitt barn?

By 25 december 2018, 11:29 No Comments

En riktigt God Jul i efterskott mina vänner. För vår del var det dags att sätta igång firandet den 23e december. Det är då vi köper gran, klär den och slår in våra paket till uppesittarkväll med två sovandes barn i rummet en bit bort. Fint.

relationer
relationer

Denna jul har det varit en utmaning att välja paket. Lillebror önskar sig allt som storebror har och storebror är inne i en utvecklingsfas där rättvisa är viktigt. När vi var klara med alla klappar, kände jag att något fattades. Jag hade inte hittat klappen, som skulle känneteckna vår äldsta sons intresse just nu.

Relationer

Det blev en massa klappar, allt från spel till radiostyrda bilar men jag ville hitta något särskilt. Det som kändes jobbigt, var att jag inte riktigt visste vad som fattades. Känner jag min son? Har jag lyckats balansera min karriär och min största prioritering – mina barn?

relationer

Jobbiga tankar, hösten har varit intensiv och väldigt rolig. Jag är mån om att inte tas upp av det “roliga” (inklusive min familj) i mitt liv och glömma bort att ha mina barns perspektiv på deras och vårt liv. Närvaro i ett föräldraskap, är något som behöver en aktiv övning och reflektion. Våra ideér, visioner och mentala strömmar är starka. Det är enkelt att upptas av dessa, och drifta bort från viktiga relationer i våra liv.

relationer
relationer

Vi var klara med julklapps shopping i början på veckan, men jag var ute och letade under veckan i alla fall. Något saknades och jag behövde ta reda på, om jag hänger med i vad min son tycker om. Utöver allt det pedagogiska som vi tror är bra för våra barn.

Kan ni då tänka er glädjen, när jag hittade en massa spionernas grejer inne i en leksaks butik i stan? Yes kände jag. Jag har koll! Och så fick vi uppleva snö och åka pulka i nästan en timme på söndags morgonen. Fantastiskt! Jag hoppas att ni har en bra ledighet, får vila och återhämta er. Vi hörs!

Dela

Leave a Reply