Ett avslut

By | Career, Children and parenting, Family and relations, Motherhood, Personal development, Victoria | No Comments

Godmorgon måndag! På torsdag börjar mitt nya år. Vi har ett par dagar till. Det nya året för med sig resor, en fortsatt affärsutveckling, och en flytt! Det blir ett intensivt år som kräver fullt fokus från min sida.

blogg

Med detta sagt, vill jag meddela att jag slutar blogga. Tiden räcker inte till för att driva en blogg, med fokus på ämnen som ligger mig nära hjärtat. Det har varit roligt att få dela med mig av en liten inblick i mitt liv, och få dela erfarenhet och kunskap med er! Jag är kvar på Instagram, så vi hörs där 🙂 Tack för att Ni har följt!

Dela

Ändrade planer

By | Career, Victoria | No Comments

Vinter och sjukdomstider. Denna vecka blev jag påmind om att vi har ett par månader framför oss, där flexibiliteten får bära. Idag skulle jag närvara på ett frukost event med Havinder & Carlstrom. Jag fick dessvärre lämna återbud och ta en presentation istället. Både tråkigt och roligt.

Martin Carlström

På frukost eventet skulle Martin Carlström prata om sin nya bok “Från ord till handling”. Martin Carlström är även en av ägarna till Havinder & Carlström. Jag såg fram emot eventet hela veckan. Turligt nog är det himla kul att hålla i företagspresentationer också. Jag blir peppad och stolt över att prata om vår organisation och hur vi jobbar. Vi har jobbat hårt (fokuserat).

Martin Carlström
Martin Carlström

Och visst tar det tid att hitta sitt. En av nycklarna för mig, har varit att våga förändra i den takt som behövs. Kan vara en utmaning socialt att “ändra riktning”, men livsviktigt. När en produkt först tas fram från sinnet till det fysiska, är det av min erfarenhet, en väldigt influerad produkt som man har framför sig.

Ett eget koncept

Vad jag menar med det är att all information vi exponeras för, lagras. Förändringar är nödvändiga för att justera, skala av och utforma något eget. Det har tagit oss 6 år att kunna presentera något som är 110% vårt och inte är en replika av någon annans koncept som sedan erbjuds för en mindre summa. Att konkurrera genom pris är ett företagande, ofta fyllt av stress och oro.

Martin Carlström

Varför jag nämner “replika till en mindre summa”, är på grund av att jag ofta möter personer som gärna presenterar sin affärsidé. Och som många av er redan vet, lyssnar jag gärna. När jag sedan frågar hur deras produkt skiljer sig från konkurrenternas, får jag 7 av 10 gånger “vi har ett billigare pris” som första svar. Det intuitiva svaret, såväl eget som andras, kan kodas av till en omedveten trossats bakom ett koncept. Ett intuitivt första svar, kan ha mycket nyttig information för produktutvecklingen. Nu ska jag in på ett möte, vi hörs i eftermiddag!

Dela

Nu är det klart

By | Career, Victoria | No Comments

Rolig förmiddag. Vårt prospektering verktyg är klart! Vi lanserade den för snart två veckor sedan. Det har varit högtryck sedan dess och jag har inte hunnit att uppdatera om det. Verktyget är fenomenalt och intygat av ledande profiler och våra befintliga samarbetspartners. Jag är väldigt stolt över vad Abbe med team, har suttit och jobbat på de senaste 6 månaderna.

försäljningschef

Det är ett verktyg som ingår i våra processer om att öka försäljningen hos det bolag, som har kapacitet och viljan att sälja mer. Nytt för dagen är att vi söker två personer till roliga och utvecklande chefspositioner. Vi söker en inköpschef och en försäljningschef till våra samarbetspartners. För att söka tjänsten krävs relevant utbildning och erfarenhet i yrket.

försäljningschef
försäljningschef
försäljningschef

Gillar mina röda handskar. Jag har en fundering som jag inte har hunnit sätta mig in i än. Det är om jag behöver skriva “i samarbete med buzzle” när jag skriver om mitt arbete? Jag får inger arvode för att skriva om bolaget, är det någon som vet hur det fungerar? Nu väntar lunchmöte.

Dela

Jul

By | Career, Victoria | No Comments

Det är mycket som ska landa på plats innan jul. Beroende på strategi och upplägg är julen antingen en guldgruva eller ett stup. Jag brukar se över julen vid två tillfällen innan den faktiska julen.

strategi

Första gången är i juni, ett färdigt utkast godkänns i september. Sista veckorna i november sätter jag ut alla startknappar fram till vecka 8. När alla är åter på plats efter jul och nyår (ca vecka 2), finns det utrymme för alla möjliga justeringar, överblick och eventuell budgetering inför sommaren.

strategi
strategi

Jag har varit med om organisationer som ligger bakåt år efter år, på grund av bristfällig planering kring avgörande faser under året. Vikten av att känna sitt företag, och kartlägga alla interna beteenden var tydlig.

Dagens tips till nya (och gamla) entreprenörssjälar vore att identifiera när er verksamhet har min och max faser. Backa upp och strukturera där. En stor del av företagandet handlar om att kartlägga alla processer och aktiviteter parallellt. Utan det, har man ingen riktigt koll på läget. Det bidrar till en stressfylld miljö för alla inblandade.

Dela

Redo

By | Career, Victoria | No Comments

Fredag och frukostmöte. Jag äter frukost med familjen varje dag, men det blir en del extra frukostar under mina förmiddagar. Och alltid någon fika. Vi anordnar event som en del i våra processer, och har alltid nyttig fika till våra längre möten. Bra mat är viktigt för att hålla en jämn prestation mentalt.

event

Ni har frågat om vad jag äter och om jag är vegan. När det kommer till min kost, så undviker jag kött under mina arbetsdagar. Det går åt mycket energi till att bryta ner köttet. Det segar ner prestationen.

Jag kommer ihåg hur baktung och trött jag kände mig när jag hade ätit en lunch, eller frukost innehållandes kött. Som jag tidigare nämnt äter jag rött eller vitt kött 2-4 gånger i månaden. Jag håller mig borta från maträtter gjorda på mjölk men äter ost ibland.

event
event

Jag är inget fan av identitetsetiketter och skulle varken kalla mig vegetarian, vegan, flexitarian (som vår matkasse heter) eller köttätare. Jag följer min kropp och känner av vad jag mår bra av. Idag har jag en lång dag framför mig och ett event på kvällen, dagar som dessa är viktiga. Jag har anmärkt att de är återkommande i skeden innan flera moment går i lås. Vi har parallella etapper i bolaget som går samman i årsskiftet. Jag är redo.

Dela