En reflektion av ett inre tillstånd

By | Motherhood, Personal development | No Comments

Wow vad livet är fantastiskt. Jag skriver det ofta eftersom det är så men även för att det är fortfarande är tabu att högt uttrycka sin glädje. Det här med att man endast skriver som saker som är bra, eller att sociala medier är endast någon procent av verkligheten. Självklart är även det så. Och lika liten andel är det även av allt det positiva, som också faktiskt händer i det verkliga livet.

verklighet
verklighet

Det vore fysiskt omöjligt att i detalj dokumentera alla skeden under dagen. Och det finns en hel del bloggar och konton på sociala medier som delar med sig av sin mörka verklighet också. Vad man väljer att dela är en reflektion av ett inre tillstånd.

Vår verklighet är endast ett mentalt tillstånd. En slags symbol av vad som händer i våra mentala strömmar. En balans mellan den negativa och positiva polen som med allting annat i naturen. Vi är naturen.

verklighet

Efter förskolan bar det av på äventyr, hela naturfenomen gänget hehe. Det blev mycket lek. Vi mötte up vänner i Västra hamnen och hängde på lekplatsen innan det var dags att bege sig hem för middag. Några av huvudingredienser i vår kost ser ni ovan. Jag steker med kokosfett eller Paolo’s olivolja Terra Mia. Vi hörs!

Dela

Gud vad jag stör mig!

By | Career, Personal development | No Comments

Måndag, känner mig stark och utvilad efter min helg med familj och vänner, ska strax iväg på ett möte. Därefter väntar avstämning, budgetmöte och så ska jag närvara på Buzzles försäljningsutbildning. Dagen avslutas med en föreläsning på universitetet, resten av veckan är ledig. På sett och viss, jag ska jobba ikapp kvällstid. Några telefonmöten under veckan som kunde bokas om till kväll, samt övrig mail kommunikation. Det är höstlov med barnen som väntar. Roligt.

Det är mycket med Buzzles prospektering verktyg som landar på plats nu. Intensivt innan den officiella lanseringen. Abbe är inne i utvecklingen med hans team från grunden, medan jag har helikopterperspektiv över bolaget just nu, utöver mina befintliga uppdrag.

emotioner

Kakao boll på fikon, dadlar, mandlar och kokos.

Minns ni inlägget där jag skrev om att jag alltid brukar prioritera fikastunder med mig själv under mina dagar? Där jag njuter av mitt kaffe och iakttar min omgivning? Det är vad jag gör denna morgon innan min arbetsdag sätter igång.

Mental träning

Jag stämmer främst av med mig själv. När jag funderar över min energi och min prestation, är mitt bästa knep att skala av. Det är något som har varit naturligt för mig sedan jag var barn, av en okänd anledning. Genom år och kunskap har jag lärt mig att förstå vad det är jag alltid har gjort och idag finns det även ett samlingsnamn för det, nämligen mental träning.

Ni har frågat var och hur man börjar, och mental träning består av många delar. Det gäller att hitta det som är relevant för er och på frågan “hur gör jag” eller “var börjar jag” kan ni besvara bäst själva. Det är just dessa emotioner av förvirring som det ska dykas i. Det går fort innan ni börjar navigera rätt, ha tillit.

Obehaget ni upplever på vägen, är inte ett kvitto på hur ert liv ser ut. Det är endast en ovana av att faktiskt, aktivt använda hjärnans “kloka” del (frontallob).

Däremot tar det längre tid, om valet blir till att följa någon annans mall. Hitta på ett eget sett. Där ärlighet och uthållighet finns, finns också utveckling.

emotioner

Jag skalar alltså av, det betyder att jag sällan funderar över vad jag vill ha mer av i stunden, jag har mina livs- och delmål men i stunden jobbar jag aktivt med att skala av istället för att drömma om mer.

Äntligen vuxen

Gamla inlärda beteende och uttryck jag kanske använder eller relationer jag befinner mig i. Dessa identifierar jag och gör mig av med, eller ställer mig in på att inte reagera på ett visst sätt i en viss situation. Och så väntar jag på en upprepning av situationen, känner emotionen men hämmar reaktionen. Om vi tar mitt klassiska “hej, hur är det? Jo tack bra själv, bra själv?” exempel, som jag använder ofta här på bloggen. Stanna vid “Jo tack bra” – och håll emot impulsen till den automatiska “själv då?” följdfrågan. Om du inte är genuint intresserad av den andres välmående, det vill säga.

Som tidigare nämnt uppskattar jag att få observera min omgivning, men jag har alltid observerat mig själv allra mest. Det har absolut givit en fin utdelning. Utöver det tycker jag att det är så skönt att äntligen ha blivit vuxen. En tid där man äntligen kan skapa en egen tillvaro och för min del, vara det lugnet jag alltid har varit i grunden.

Vad stör du dig på hos folk?

Att prioritera relationen med sig själv är alltså viktigt. Vad tycker du om dig själv, egentligen? För den som har svårt att besvara frågan, är åsikter om en medmänniska en mycket bra indikator på vad man tycker om sig själv. Det är nämligen så att, egenskaper som vi tycker om/avskyr hos oss själva, är desamma som vi reagerar på hos andra. Nu ska jag iväg till mitt möte. Trevlig måndag!

Dela

Framgång som ett störningsmoment

By | Career, Personal development | No Comments

Mycket arbete denna vecka. Och mer ser det ut till att bli i takt med att vi rör oss längre in på hösten. Vi taktar på och är ständigt på jakt efter duktiga medarbetare och ledare. Innan jul kommer mitt deltagande i rekryteringsprocesser vara större. Det blir roligt. Idag har jag haft interna möten med VDn. Vi har varit iväg hela förmiddagen och pratat tillväxt och struktur. Bollat visioner och checkat av läget i bolaget. Vi växer fort och det som är av vikt här, är att kvalitén hänger med i tillväxten.

Stiligt content sabotage

Det är lätt hänt att bli tagen av allt som händer när tempot är högt och affärer går i lås en efter en. Det här är ju drömmen men, det gäller att ta det lugnt i rusningen. Ha en god översikt och ett lugn i magen. Stabiliteten som helhet måste växa tillsammans med åtaganden. För att lyckas med företagandet, måste entreprenörskapet ha ett stabilt och långsiktigt syfte. Explosiv framgång är kul, men det kan också vara ett störningsmoment.

Vi spenderade förmiddagen på ett lyxfik i stan. Trevligt men jag ogillade kaffet. Gott kaffe för mig är ett kaffe utan syrliga toner. Och så älskar jag iKaffe till. Mums. Jag började dricka kaffe när vår andra son föddes. I övrigt checkar jag ut för veckan redan. Abbe hämtar upp mig om en stund, vi ska hämta barnen tillsammans. Kanske äter vi middag ute, får se hur det blir. Kom på i skrivande stund att det är lönehelg, då brukar det vara mycket folk på ställen. Jag gillar när det är lugnt och rätt så folktomt.

Önskar er en bra helg!

Dela

Jobbar hemifrån

By | Personal development | No Comments

När jag jobbar hemifrån har jag i vanliga fall andra rutiner. Jag har till exempel en kaffekopp som jag använder endast när jag jobbar och har en annan struktur och planering kring arbetet hemifrån. Nu är jag sjuk så det blir ett annat tempo.

Det jag prioriterar istället är att vila. Jag har inga krav på att få något gjort egentligen, men en tumregel om att alltid röra mig framåt. Då väljer jag istället det jag tycker är absolut roligast att göra. Det är svårare än det låter. Jag tycker att allting är roligt, det är också det som har varit min utmaning. Jag vill ofta göra allt på en gång. Den situationen lärde jag mig att lösa för några år sedan genom att enkelt, bara välja något.

Det är absolut en konst att ta ett avsteg ifrån rutiner, men också där som utvecklingen sitter och väntar på att få växa. På andra sidan den obekväma känslan som förändringar brukar ge.

Enligt min kunskap och erfarenhet blir livet enkelt av att förstå skillnaden på svårt och obekvämt. Lära sig konsten att tänka och känna vid “rätt” tillfälle. Rätt tillfälle är det, som tar dig framåt på ett stressfritt sätt.

Genom att erkänna istället för att ständigt försöka pressa in situationer i “hur saker borde vara och kännas” kan man faktiskt reglera och styra sitt inre tillstånd utan att förtränga sitt emotionella tillstånd just då. Nu ska jag åka och hämta killarna. Det blir en runda förbli lekplatsen, vi hörs!

Dela

Jobbar ikapp

By | Career, Personal development | No Comments

Idag har ingenting gått enligt rutin. Det började med att morgonen drog över tiden på alla delar. Vilket har lämnat avtryck under dagen, men allt har rullat på bra iallafall. Trotts god tidsmarginal blir det rörigt mentalt. Genom åren har jag dock vänt det till en intellektuellt stimulerande upplevelse, istället för ett stressigt.

Stress

Istället för att bli stressad över att dagen inte kommer till att bli som det var tänkt, ser jag den nya situationen som en sund träning för min flexibilitet i utmaningar. Att surfa och beta av dagens mål och delmål från en annan vinkel utan kortisol i blodet är ett av mina livsmål. På hemmaplan är det viktigt för mig att det inte urartas till bråk och stress när det blir rörigt. När vi märker att saker kör ihop sig, saktar vi ner tempot. Att sakta ner har vi alltid tid för.

Jag fick vända hem två gånger på morgonen. Och här är det viktigt att vara accepterande för situationen och inte dra iväg i katastrof scenarion mentalt. Jag missade ingenting för morgonen men fick hoppa över mina små pauser. Jag lägger på 5-10 minuters luckor under mina dagar, vilket resulterar i att jag ibland kan gå iväg för att ta en kopp kaffe i stan för mig själv. Jag har tänkt att ha en fredagsfika med mig själv idag, som alltså inte blir av.

Uppskattat sällskap

Jag älskar att vara i mitt eget sällskap och iaktta min omgivning. Fick frågan om vad jag blir inspirerad av, jag inspireras av rörelse och människor som är i sitt eget sfär. Om jag ser en person som präglas av sorg i blicken, är jag noga med att le och titta lugnande tills det att jag eventuellt möter blicken. Leenden smittar av sig och att känna sig sedd kan ibland ge revolutionerande konsekvenser.

Idag hade jag en plåtning och ett möte med bank stod på schemat. Mycket roligt. Vårt möte handlade om våra valmöjligheter inför projekt och investeringar för nästa höst. Inget som är säkert än, endast översikt och uppföljning. En rutin som jag njuter extra mycket av. Valmöjligheterna växer i takt med bolaget och det är roligt att följa dessa från ett annat perspektiv. Same same but different. Nu ska jag avsluta veckan.

Trevlig fredag!

Dela