Ett avslut

By | Career, Children and parenting, Family and relations, Motherhood, Personal development, Victoria | No Comments

Godmorgon måndag! På torsdag börjar mitt nya år. Vi har ett par dagar till. Det nya året för med sig resor, en fortsatt affärsutveckling, och en flytt! Det blir ett intensivt år som kräver fullt fokus från min sida.

blogg

Med detta sagt, vill jag meddela att jag slutar blogga. Tiden räcker inte till för att driva en blogg, med fokus på ämnen som ligger mig nära hjärtat. Det har varit roligt att få dela med mig av en liten inblick i mitt liv, och få dela erfarenhet och kunskap med er! Jag är kvar på Instagram, så vi hörs där 🙂 Tack för att Ni har följt!

Dela

Alkohol och beroende

By | Family and relations, Motherhood, Personal development | No Comments

Det blev en senare kväll igår. Jag somnade strax efter 24. Rolig födelsedags fest och en alkoholfri kväll för mig (oss). Jag dricker inte alkohol, främst för att jag ogillar smaken. Och till grund av alla hälsoskäl, har jag valt att inte ens symboliskt inta alkoholhaltiga dryck.

Att förgifta kroppen på olika vis och ha en stabil mental vardag går inte hand i hand. Efter helgens drink har hjärnan fokus på att läka förgiftningen, det är då omöjligt att göra en optimal bedömning i en situation, exempelvis ett möte.

alkohol

Hjärnan prioriterar överlevnad. Och kommer alltid att prioritera läkning av systemet och lägga energin där. Även om jag inte hade några livsmål, hade jag ändå inte önskat att min energi ska gå åt läkningsprocesser. Bara tanken av vad etanol gör med cellerna gör valet självklart. Lika självklart som att jag inte tar shots med diskmedel – vilket är till och med sundare att inta.

En riktig kvinna

Men alkohol är så kraftigt marknadsfört i generationer, alla filmer och alla kvinnliga gestalter som elegant sipprar på ett glas rött. Du är inte en riktig kvinna om du inte dricker ett glas vin till maten eller med tjejerna. Vin och whisky är så starkt associerat med elegans, att hjärnan kan till och med producera ångest om visionen människan har blivit exponerad för i generationer, inte får återupplevas. Hjärnans manifestation, utifrån marknadsfört belöningsvärde för hjärnan. Det finns två alkohol beroenden. Det pratas endast om ett av dem.

alkohol

Vår morgon har varit lugn med leralek efter frukost. Helgen i övrigt var full av aktiviteter, kärlek, tårar, filmkväll och popcorn. Nu väntar sista 4 dagar innan vår jul ledighet drar igång. Det blir besök hos tomten och tomtemor, granpynt, bak och julmusik. Väldigt trevligt 🙂

Dela

Wayne’s

By | Career, Personal development | No Comments

Idag går vi igenom statistik och resultat. Vi följer upp våra projekt. Det är mycket roliga siffror som vi sitter med. En dag där det är lätt att upptas av en glad emotionell våg och ödsla tid. För att hålla mitt fokus, påminner jag mig själv om att hålla mig särskilt skärpt när det går som bäst.

emotionell
emotionell
emotionell

Vi tar budget med marginal som förvånar, och till hösten kommer vi att utöka vårt team med två nya medlemmar. Vi växer så det knackar, och ibland kan det kännas märkligt att inte bli stressad över uppförsbacken generellt.

emotionell

Jag brukar tänka att det enda som är på riktigt är vår attraktionskraft och motsatsen till det. För att attrahera en stabilitet i något, är det den emotionella attraktionspunkten som behöver vara fri från störningar. Störningar kan till exempel vara, att emotioner pendlar mellan trygghet och ovisshet.

Det gället att bygga upp ett starkt tilltro till sin förmåga. Och sedan tackla alla emotionella vågor med det. Det viktigaste är att den emotionella attraktionspunkten är i behåll efter en emotionell rusning.

emotionell
emotionell
emotionell

Vi lever i en till stor del i en fiction värld, vare sig man vill tro det eller inte. Alla möjliga teorier och perspektiv, tror jag är sanna. Det perspektiv som du fokuserar på, är den som blir din verklighet. Som ni redan listat ut, har jag varit förbi Waynes i Västa hamnen. Mycket gott och jag älskar den mysiga julstämningen.

Idag drack jag min första jullatte, som jag halvt avnjöt då den råkade beställas på mjölk (jag glömde varsla personen som beställde in). Jag avnjöt den mentalt iallafall, men den söta smaken av mjölk är hemskt. Glad för Oatlys iKaffe hehe trevlig eftermiddag!

Dela

Egentid på lekplatsen och scrollande nattningar

By | Children and parenting, Family and relations, Motherhood, Personal development | No Comments

Det är mycket som är på gång denna vecka. Men mitt i all rusning, fanns det ett utrymme för egentid med min yngsta son. Väldigt mysigt. Jag oroar mig inte för allt som framtiden har att erbjuda barnen. Det jag däremot är extra mån om, är att vara en närvarande förälder i deras liv just nu.

Jag lägger ifrån mig telefonen så fort jag kliver in genom dörren, den ligger i vårt mobilskåp tills efter läggning. Något jag nu, men min nya blogg “titel” vill uppmana andra att göra. Inte i fickan, plocka undan den på ett annat ställe. Iallafall 2-3 timmar varje kväll.

pillerpodden

Något som berör mig särskilt är nattningar med scrollande. Det är illa. Framför allt störs barnet av ljuset från telefonen, men också är vi någon annanstans mentalt. I en sådan situation är det lätt att bli irriterad. När barnet plötsligt “avbryter” med sitt livsviktiga behov av omtanke och uppmärksamhet, blir vi störda.

Dopamin och serotonin

Visst låter det märkligt? Vi blir alltså inte irriterade för att våra barn inte lärt sig att vänta eller lyssna. Irritationen uppstår eftersom dopamin tillförseln i hjärnan avbryts. Som att du tar ut bensin slangen från tanken. Anledningen till varför vi kollar telefonen, är ett behov av dopamin eller serotonin – oavsett hur “viktigt” mailet är. Och barnen är aldrig en verklig grund för våra emotionella tillstånd.

Det är inte hurusom inte roligt att somna med en tråkig ton från den man ser upp till mest när man är liten, sin förälder. När föräldrar svarar argt och irriterat, känner sig barn oälskade. Barn är väldigt väl medvetna om när de gör något olämpligt mycket tidigt i livet, precis som dem vet när aggression riktad mot dem är obefogad.

pillerpodden
pillerpodden

Jag såg en video på instagram med ett utdrag från TV4 nyhetsmorgon, med Siri Strand och Emma Westas Rödin från pillerpodden.

Jag är upptagen och pillerpodden

De pratade om just mobil och föräldraskap. De direkta orden från klippet var att “vi har en otroligt frånvarande föräldrageneration idag”. Och i en vad jag har för mig, varit en undersökning hade ett barn sagt att “jag önskar att mamma lyssnade, men hon satt inne på sin fb”.

Det är första gången som jag hört talas om tjejerna, och ska absolut kolla in pillerpodden. Modigt att ta upp ämnet så rakt på, och ärligt. Har Ni hört talas om pillerpodden förresten?

pillerpodden
pillerpodden

Men behöver absolut inte isolera sig från telefonen som jag har gjort. Jag är medveten om att mitt val kan upplevas strikt, men jag har ungefär 10 år med mina barn av mina 100 vid liv (förälder är en tillfällig roll) innan dem lämnar boet för att utforska världen. Och jag vill inte klänga tills dem är 40 år. Därför vill jag ta vara på min tid med barnen på det vis. Jag tycker att det fungerar bäst för mig.

pillerpodden

Och ibland plockar jag fram telefonen för att ta en bild. Därefter plockar jag undan den. Har jag den i närheten, kommer jag så småningom att vilja plocka upp den. Förmodligen inte i nuläget, men för 5 år sedan. Det var anledningen till varför jag skaffade ett mobilskåp från första början. Jag ville inte spendera mitt liv i en telefon medan min man och mina barn växer ifrån mig, och jag ifrån dem.

Idag

Så vi gick till båtlekplatsen idag och lekte tillsammans. Storebror var iväg hos en vän och pappa var på kontoret. Imorgon ska jag iväg till en lokal designer och prata klänning! Vi ska på bröllop utomlands i april. Roligt!

Dela

Ödmjukt rampljus

By | Career, Personal development | No Comments

God eftermiddag. Vad fantastiskt det är med lite sol i november iallafall. Jag fick förresten fantastiska nyheter i tisdags. En av de bästa nyheter under min livstid, det var stort och vi firade på kvällen. Den här resan känns fortfarande overklig ibland men så självklar. Jag har alltid haft ett naturligt kall mot det ramljus jag står i idag. Ett ödmjukt ramljus, där jag får bidra till acceptans, lugn och utveckling.

nyheter

Zein kollar hur det går med byggnationen av, en av världens största hockeyarenor hehe

Ödmjukhet är något som jag alltid haft i framkant. Självklart har jag varit i en dömande försvarsstämning också många gånger, som alla andra. Men jag har naturligt känt att den dömande instinkten inte är en riktig navigator i livet och det är jag tacksam för.

Jag kunde lika gärna ha fastnat i en illusorisk verklighet, där det jag vet är sanningen om livet. Vidare har jag en övertygelse om att alla motstridiga emotioner är en naturlig del av vår intellektuella utveckling och jag tror på att alla människor över 30 år (färdigutvecklad hjärna) har tillräckligt med självinsikt för att “väcka” sitt medvetande. Vissa väljer att gömma insikterna (förnekelse), eftersom det inte finns någon stöd av självkänslan och/eller förtroende för sin sanna förmåga. Och de flesta gånger saknas det också kunskap om den mänskliga potentialen och hur hjärnan fungerar.

nyheter

Genom att jag pratar öppet och ödmjukt om erfarenheter som jag vet är mänskligt att förneka, ser jag hur en fin respons i form av självacceptans sker i utbyte. Jag får energi när jag ser människor växa framför mig. Vi har olika former, men är av samma kärna. Fina bilder på Zein, väldigt relevant till ämnet rampljus 🙂

Dela