Lilla New York

By | Motherhood | No Comments

Fredag och en kortare arbetsdag. Vi åkte in till stan och kungsparken. Det blev en fredagsmiddag ute och ett stopp på lekplatsen. Underbar miljö. Vi parkerade vid nya citadellsstaden, som kommer till att bli en fin stadsdel när allt är klart. För er som inte har läst stadsplanen, kommer bilvägen längst kanalen göras om till promenad.

stadsplanen
stadsplanen
stadsplanen

Promenaden kommer att gå hela vägen mellan Sibbarp, Ön, Ribersborg och uppåt längst havet för att sedan ta över vid kanalen. Utformningen ger central park vibbar, roligt att Malmö växer till en så vacker stad. Kul att ha varit med från start.

Dela

30 år

By | Motherhood | No Comments

Abbes födelsedag idag. Wow, jag är så väldigt imponerad över denna fantastiska människa. Vi träffades när han nyligen hade drivit igång sitt bolag och precis fyllt 23 år. Idag fyller han 30 år.

Vi har en egen tradition hemma och den är att alltid vara lediga ihop när det är födelsedag. Lättare sagt än gjort. Detta året är iallafall det första, där vi har prioriterat ledighet på alla fyra födelsedagar i vår familj. Och så ska det fortlöpa. I övrigt ligger jag inne med ömma körtlar och en lätt förkylning. Veckan har varit pressad med två tentamen skrivningar.

Det har varit en fin kalas stämning hemma idag. Jag och barnen pyntade tidigt med paket, ballonger och konfetti. Det blev tårta, presenter, besök och oväntad problemtik (med tårtan). Jag blir glad av alla vardags utmaningar som barnen kan få ta del av. Att det alltid finns en lösning om man tänker till, och att saker blir bra i alla fall är tryggheten jag vill att våra barn växer upp med. Nu ska vi se film och njuta av kvällen bara vi. God kväll

Dela

Natt

By | Motherhood | No Comments

Ikväll har vi haft besök. Lagat en solidarisk middag till dovt ljud från Abbes jazz spellista. Mysiga höstkvällar, fuktigt och vindstilla innan kalla stormvindar drar igång med regn och slask. Vi passar på att njuta och begav oss till lekplatsen för lite kvällslek. Det är spännande när det är natt tycker barnen, kul att iaktta glädjen över att få vara vaken på natten fast klockan är 17:01 hehe

Vi brukar prata om stjärnor och tittar efter planeten mars som är synlig med ögat från jorden. Barnen konstaterade att varken stjärnor eller planeten mars syns eftersom det är molnigt. Ingen ville hem, ni som har barn kan lista ut förloppet hehe. Älskade barn. Nu ska jag se över min planering inför vecka 14 nästa år, och gå igenom min presentation inför fredag. Roligt! Trevlig kväll 🙂

Dela

Fars dag igår

By | Motherhood | No Comments

Fars dag! Grattis till alla pappor i efterhand på denna dag. En viktig, utmanande och utvecklande roll. I helgen firade vi pappan i vårt hem. Han fick äntligen den efterlängtade “pappa du är bäst” koppen. Abbe har en pappa kopp sedan tidigare, den har barnen och jag målat själva. Vi använde dock färg som ska helst inte förtäras, vilket den gör vid kontakt med munnen. Istället blev koppen en prydnad.

fars dag

Vi började med pyssel och förberedelser redan i torsdags, det var tålmodiga barn som försökte hålla våra projekt hemliga här hemma. Det gick förvånansvärt bra. Inget avslöjades detta år, de växer så fort.

fars dag

Vi förberedde med en mini frukost i sängen utan kaffe, det fick pappa ta vid frukostbordet, i sin nya kopp hehe. Jag kom på under veckans förberedelser att vi inte firar barndagen likvärdigt här hemma. Power of marketing and sales gör sig påmind. Mycket häftigt.

Hurusom, från och med nästa år blir det en likvärdig uppvaktning på barndagen för alla barn i hemmet med. Precis som på mors och fars dag. Hela familjen hjälps åt i vardagen oavsett ålder. Vi glömmer lätt att barnen får vara med på saker i familjen som dem varken vill, eller behöver vara med på egentligen. Nu är det dags att starta veckan. Frukostmöte.

Dela

En reflektion av ett inre tillstånd

By | Motherhood, Personal development | No Comments

Wow vad livet är fantastiskt. Jag skriver det ofta eftersom det är så men även för att det är fortfarande är tabu att högt uttrycka sin glädje. Det här med att man endast skriver som saker som är bra, eller att sociala medier är endast någon procent av verkligheten. Självklart är även det så. Och lika liten andel är det även av allt det positiva, som också faktiskt händer i det verkliga livet.

verklighet
verklighet

Det vore fysiskt omöjligt att i detalj dokumentera alla skeden under dagen. Och det finns en hel del bloggar och konton på sociala medier som delar med sig av sin mörka verklighet också. Vad man väljer att dela är en reflektion av ett inre tillstånd.

Vår verklighet är endast ett mentalt tillstånd. En slags symbol av vad som händer i våra mentala strömmar. En balans mellan den negativa och positiva polen som med allting annat i naturen. Vi är naturen.

verklighet

Efter förskolan bar det av på äventyr, hela naturfenomen gänget hehe. Det blev mycket lek. Vi mötte up vänner i Västra hamnen och hängde på lekplatsen innan det var dags att bege sig hem för middag. Några av huvudingredienser i vår kost ser ni ovan. Jag steker med kokosfett eller Paolo’s olivolja Terra Mia. Vi hörs!

Dela