Ett avslut

By | Career, Children and parenting, Family and relations, Motherhood, Personal development, Victoria | No Comments

Godmorgon måndag! På torsdag börjar mitt nya år. Vi har ett par dagar till. Det nya året för med sig resor, en fortsatt affärsutveckling, och en flytt! Det blir ett intensivt år som kräver fullt fokus från min sida.

blogg

Med detta sagt, vill jag meddela att jag slutar blogga. Tiden räcker inte till för att driva en blogg, med fokus på ämnen som ligger mig nära hjärtat. Det har varit roligt att få dela med mig av en liten inblick i mitt liv, och få dela erfarenhet och kunskap med er! Jag är kvar på Instagram, så vi hörs där 🙂 Tack för att Ni har följt!

Dela

Scones buffé på landet

By | Career, Motherhood | No Comments
scones

Denna fredag åkte vi ut på landet för en scones buffé. Trevligt, det är första gången som jag äter scones i alla dess olika varianter. Scones med choklad eller rosmarin, gott. Många smaker att välja på, med olika tillbehör.

scones

Allt från nutella till tomat-och chili sylt. Väldigt gott. Kul att bananpalmen har fått bananer, den har vi sett växa från 1 meters höjd, till det ni ser på den första bilden. Livets mirakel.

scones
scones
scones

Jag är pepp på livet och det nya året. Jag fyller 30 år i år och är glad över att jag endast är 30. Jag har många år kvar att få uppleva och skapa. Det är häftigt. Som många andra, har jag mina mål för detta året klara. Det är roligt att få visualisera och bryta ner i text och bilder.

Mål för 2019

Jag funderade på om jag skulle göra en lista som många andra men jag kommer nog att avstå från det. Jag kanske kan plocka ut någon efterhand, eftersom det är roligt att läsa om vad andra har för sig. Det som skiljer sig med mina mål, är att mina mål inte är var mitt primära fokus ligger.

scones

Jag har ett mål, resten är bara skisser för att få ner mina tankar egentligen. Mitt mål och fokus, är att följa förändringens närvaro och att inte förlora mig själv i min nedskriva verkligen, utan njuta av den verkligen jag upplever just nu. Jag är övertygad om att den emotionella attraktionspunkten är allt, resten kommer som en konsekvens av det lugn som vi genererar i våra kroppar.

Längst vägen, gäller det att ta beslut i alla situationer som leder till det vi upplever som harmoni, och inte det som kommer ta mig ett steg närmare min tesla. Att ta beslut som leder oss till materiella mål, är mycket enklare än att ta beslut som leder oss till en mentalt stabil tillvaro.

Dela

Äventyr fortsätter

By | Motherhood | No Comments

Vad roligt det har varit med alla äventyr. Vi gör mycket på vardagarna också, men det är som känt skillnad på att ha 2 lediga dagar, kanske 3 – och att få uppleva nästan 3 veckor av morgon till kväll tillsammans.

närvaro

Barnen har ett fint samspel och förstår varandra på ett annat sett nu när dem blir äldre. Respekt och omtanke finns med i deras lek och dem kan leka i timmar ihop. Jag och Abbe har sipprat på kaffe och lyssnat in deras lek de stunderna som vi har spenderat hemma. Och så har vi läst och spelat spel. Underbart.

närvaro
närvaro
närvaro

Vi provåkte Malmös elbuss, viken lycka. Smart med soffan längst bak. Vi konstaterade att elbussen låter annorlunda och jag låter mig influeras av deras nyfikenhet, och närvaro. Älskade barn. Trevlig kväll

Dela

Ridtur i skogen

By | Motherhood | No Comments

Näst sista dagen på 2018. Det är roligt att observera hur mycket vikt människan lägget kring ett moment som inte existerar. Ett nytt år. Tid, årtal och dagar existerar inte på det vis, som vår civilisation förverkligar det.

ridlekis

Tid (och vikt) är ett mätverktyg som betraktas på ett annat sätt vetenskapligt, än hur människan betraktar det i vardagen. Jag är nyfiken på hur och när, både tid och vikt fick det intellektuellt illusoriska förverkligandet, som det har idag. Känner någon till en artikel eller bok som rör ämnet? Intressant!

Vi har varit på ridlekis idag ute på landet. Och Zein red hela skogsturen på hästen Mimmi. Även travade en bit vid 2 tillfällen. Det är så mysigt med ridlekis. När Jebrail börjar skolan, har jag för avsikt att dra ner på Zeins timmar på förskolan något.

ridlekis
ridlekis

Min stora lilla kille.

Tanken är att han ska få utforska sin omgivning utan några direkta regler, med mig. När Jebrail var i 2-3 års åldern brukade vi åka till olika platser, där han fick både åka hiss själv och fick gå igenom byggnaden från ena sidan till den andra på egen hand.

På exempelvis, stadsbiblioteket stod jag på första våningen med is i magen och lät honom försvinna från min syn. Han hittade alltid tillbaka, och där fanns inga direkta faror för honom. Mer än att han kanske skulle gått vilse och bli rädd. Någonstans är jag övertygad om att det är en viktig erfarenhet, att få navigera utom förälderns räckhåll tidigt i livet. Jag vill ge Zein samma möjlighet. Det blir kul.

Dela

Bokskogen och en första spark

By | Motherhood | No Comments

Det är härligt att inte ha några åtaganden och att få njuta av tiden som två barns mamma. Det känns nästan som att vara föräldraledig igen. Mysig tid och vad underbart det är med barn. Ens egna små frön, som har växt och utvecklats i min kropp. Väldigt speciellt. Jag minns fortfarande första sprattlet i magen.

Ytterkläder, kan själv 🙂

Med Jebrail var jag gravid i v15, fast då förstod jag inte att det var han. Och Zein buffade jämnt från v17. I det stadiet är det endast nervimpulser från fostret och inte själva barnet som rör sig. Trotts det, var det underbart att känna en aktivitet från det efterlängtade lilla fröet i alla fall.

Tiden går fortfarande sakta. Vi planerar för nyår, museum och ett biobesök. Barnen vill gärna åka över till Köpenhamn och gå på zoo.  Under ledigheten får barnen bestämma vad vi ska hitta på.

Deprimerade djur på zoo

Delade känslor kring zoo besöken. I somras var det två deprimerade björnar som vi fick bevittna. Sorgligt. Vi hade en lätt diskussion om det hela familjen. En del av mig vill ta avstånd, men barnen har ett väldigt stort intresse. Jag tänker att i iallafall vara ärlig med hur det ligger till, utan att skapa ett drama som blir för tung för en liten hjärna att processa.

Jag har däremot tagit avstånd från circus helt, och förklarat att det är något de själva får gå på i vuxen ålder om dem fortfarande är nyfikna då.

Idag var vi på äventyr i bokskogen, med pinnar och picknick. Vi åker ut hit och vandrar varannan helg. Hälsar på alla hundar och vår yngsta son gick utan vagn ett par kilometer för första gången idag och utan klagomål. Sedan väntade en del synpunkter och förslag, när det var dags att vänta hem hehe. Det är kul att barnen klagar på att vi ska vända hem, istället för tvärtom.

Dela