Systemuppdateringar

By | Career | No Comments

Det har varit en intensiv arbetsdag. Många beslut som ska tas. Utvecklingen går väldigt fort och det innebär att vi måste även vara ikapp med våra system. Systemuppdateringar kan se olika ut. Vissa är mer omfattande än andra. Exempelvis behöver vårt CRM system endast ett nytt avtal, sedan hanteras resten automatiskt medan andra uppdateringar kräver mer omfattande flytt av filer och annan information.

avtal
avtal

“Endast ett nytt avtal” innebär också ett par möten och uträkningar. Parallellt med det, takter vi på våra aktiva projekt och bearbetar offerter allteftersom dem kommer in till oss. Mycket arbete och bra tryck, en stabil orbit. Det är kul att växa och i samband med det, är återhämtning ennu viktigare.

avtal

Jag valde att arbeta sista timmen hemma idag. Skönt att ha den friheten. Jag fick en “blackout” vilket är en signal på att jag behövde stanna upp alla intryck. Kom hem, 15 minuters paus med en god kopp kaffe. Snart är det dags att scanna dagens processer en sista gång innan resultatet färdigställs inför imorgon.

Dela

Illusion av kunskap

By | Career, Victoria | No Comments

Jag ska iväg på en utbildning i Stockholm. Ett föredrag som hålls av en samarbetspartner till oss, jag medverkar som leverantör. Mycket nöje.

kunskap

Som tonårstjej förstod jag inte alltid vad “kunskap är makt” innebar. Jag tror få av oss visste, det lät coolt bara. När jag blev vuxen, är det just min törst efter kunskap och information som har tagit mig dit, där jag befinner mig idag. Jag kan rakryggat säga att jag lever mitt drömliv. Där är mycket som har, av en slump förefallit naturligt för mig. Jag har exempelvis aldrig varit rädd för att fråga om där är något jag inte förstår. Aldrig haft någon utmaning i att medge om jag hade fel.

Mitt under ett möte kan jag fråga vad ett begrepp betyder. Jag är inte rädd för att låta oprofessionell eller okunnig. Jag bryr mig inte om en bild av mig, jag är ute efter att lära mig och skapa på alla nivåer och i alla skeden. Image hör inte hemma i affärer. Och genom min mottaglighet, har jag alltid timing på min sida.

kunskap
kunskap

Det finns dock en sak som är värre än passiv inställning till lärandet och det är illusionen av kunskap. Stephen Hawkings ord.

Hjärnan skapar samband av den information som matas in. Läser vi en bok om kemi och ser 7 säsonger av keeping up with the Kardashians, kommer vår hjärna skapa rimliga samband och teorier av den informationen också. Men det som låter rimligt är mycket sällan vad som är sant.

Dela

Venom

By | Career | No Comments

Veckan tuffar på. Stämningen på kontoret är magnifik och så närmar julen sig. Allteftersom jag når mina mål, blir det en del överstrykningar och anteckningar i mina block under året.

Jag har för vana att en gång per år köpa ett nytt block. Där renskriver och förnyar jag mina mål och framtidsvisioner. Snart är det dags att införskaffa ett nytt. Till nästa år blir det mycket nytt som ska skrivas ner då detta året har gått med en oväntad hastighet. Det blir en del internationella projekt som det nu nosas på, dessa ska jag sätta i ord och bilder.

Ikväll hade vi en liten getaway som kärlekspar och såg Venom i 3D. Vilken spännande film. En av bättre filmer som jag har sett. Roligt att vi, vid flera tillfällen fick ett infall om att ta fram kontrollen för att dämpa ljudet. Småbarnslivet 🙂

Dela

Glädjen i att ständigt lära

By | Career, Victoria | No Comments

Veckan är igång. Det var bara till att hoppa in i rusningen med en gång. Jag börjar dagen med en god kopp kaffe när jag kommer. Landar i stämningen, miljön, energin. Kollar läget med kollegorna, stämmer av smått från bord till bord. Det är ofta små interna möten som äger rum under dagen, då lyssnar jag in var alla befinner sig, utan att avbryta eller störa.

Har jag en fri stund, vandrar jag över till kollegorna från grannbolag som sitter i samma byggnat, lyssnar in vad dem har för sig. Det finns så mycket att lära sig. Människor delar gärna med sig av sina kunskaper samt erfarenheter, och jag lyssnar och lär gärna.

Dagen hittills bjöd på måndagsavstämning. Därefter väntade ett möte med en konsult som arbetar nära Buzzle. Det kommer att bli mer resande för mig år 2019, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. I dagsläget jobbar jag med en visuell plan över mitt 2019 och våren 20. Nu väntar ett lunchmöte.

Dela

08:05

By | Career, Motherhood | No Comments

Söndag morgon, veckans sista ledighet. Vår ledighet har varit spontan och rolig. I torsdags var det halloween middag. Vänner från utlandet var på besök, det har också varit lek hos kompisar. Vi har fikat, Zein hade premiär för espressos varma choklad (oBoy) med grädde.

Tittat på Netflix och Mamma Mu ett fritt antal gånger har vi också gjort. Mamma Mu är en stor favorit just nu. Jag jobbade kvällstid. Igår, lördag hade jag ett kort sista videomöte med en potentiell kollega i England. Roligt! Det var också sista i jobbväg för veckan.

Mamma Mu

Denna morgon förbereder jag lunch och middag. Det blir en potatis- och sojafärsgryta i ugn med ingefära, vitlök och peppar med avokado och citronsallad till.

Imorgon börjar min arbetsvecka, Jag har arbetat hemifrån och varit en sväng förbi kontoret med barnen under veckan. Trots det känns imorgon som min första riktiga arbetsdag efter ledigheten. Det ser jag fram emot.

Mamma Mu

Barnen satte ekologiska paprikafrön i jord i somras. Dessa har nu växt till fina plantor. Det börjar även komma paprikor från den, mycket glädje över det här hemma.

Mamma Mu

Som Ni såg igår, skrev jag ett inlägg om marknadsstrategier, en lördag. Jag tycker verkligen att det är roligt med marknadsföring och mitt arbete i övrigt är väldigt kul. Ska bli roligt att även ta en större roll under våra rekryteringsprocesser. Som marknadsansvarig är det av vikt för mig att ha en stabilt grundad översikt i bolagets alla delar. Nu ska jag ansluta till lässtunden i vårt tv rum. Mysigt.

Dela

Effektiv marknadsstrategi

By | Career, Motherhood | No Comments

Ikväll har vi varit förbi dominos för deras pizzor. Jag kan ärligt inte bestämma mig om jag tycker att pizzorna är goda eller smaklösa. Det är en gång till gång känsla för smaken. Och upprepade gånger har jag bottnat i att det är deras majs/salt blandning som är speciell.

marknadsstrategier

In the making, kul att följa processen.

marknadsstrategier
marknadsstrategier

Jag gillar dominos investering i etableringen i den Svenska marknaden. Priser på deras pizzor är, från ett kundperspektiv överraskande låga. Jämnt har bolaget “köp vitlöksbröd till din pizza och få en medium pizza gratis” erbjudanden. Ett annat återkommande erbjudande är, köp två medium pizzor för 99kr. Alltså inga pengar alls.

marknadssstrategier

Gänget på Ica ikväll

Jag gillar USA. Deras marknadsstrategier nyttjar psykologin på ett annat vis än vad vi gör i Sverige. I Sverige försöker vi skapa någon form av igenkänning som inte alls är lika effektiv som en rå psykologisk grund.

Svensken är privat med en stor integritet. Med igenkänning är det lätt att istället få sin målgrupp till att känna sig blottad. Då avstår många köpet eftersom det blir ett slags erkännande istället. Som jag skrev, pizzorna är rätt smaklösa om vi subtraherar majs blandningen. Det bolaget försöker skapa är, en vana att gå till dominos.

Priming

Det gör man genom att aktivt prima kundens sinnen med sitt koncept. Genom att investera i 2-3 års produktion på en ny mark, skapar man en ny vana hos pizza konsumenter och egentligen är det enda sättet att ta sig in i ett lokaltroget pizzasamhälle. Klokt av Dominos.

Dela

En komplett försäljningsavdelning

By | Career, Motherhood, Victoria | No Comments

Yes! Nu inväntar vi snö med spänning. Hoppas på en vit jul i år. Tvivelaktigt men jag är övertygad om att vi får åtminstone en dag med snö och pulkaåk. Imorgon börjar vårt höstlov, det ser jag fram emot. Det innebär också att jag har en längre dag idag. Saknar barnen. Mammasamvetet är ikapp idag.

försäljning

Jag kan fysiskt känna av lätt värk över hjärtpartiet. Saknar gosiga kinder och alla kloka resonemang och funderingar. Mina barn vill jag höra på jämnt, det är så stimulerande. Jag undrar ibland om jag var så klok när jag var 5, respektive 2 år gammal. Men det förmodar jag, fast jag har en tro om att denna generation är klokare än vad vår någonsin var, av evulutionära skäl. Men ofta är det som att se sig själv växa upp, på ett viss. Där är mycket barnen gör, som jag känner igen mig i. Särskilt från det att vår äldsta son fyllde tre år.

försäljning

Denna eftermiddag går jag igenom kandidater som har sökt och intervjuats för tjänsten försäljningschef åt en samarbetspartner till oss. Samt ett annat uppdrag där två mötes bokare kommer nu att få tjänsten.

Intervjuteknik och försäljning

Jag sammanställer intervjuerna och dess resultat utifrån den intervjumall som vi på Buzzle har utformat med stöd av Daniel Kahnemans forskning och vår kunskap i intervjuteknik. En effektiv poängsmetod som genererar en opartiskt och effektiv tillsättning av personal, givet besitter personalen en relevant kompetens.

Försäljningsutbildning och kontinuerlig coachning tillgodoser vi på Buzzle, om behöver finns. Vilket det alltid gör inom försäljning. Försäljning är under en ständig utveckling och är i ett ständigt behov av både in- och output. Att uppdatera medarbetare i försäljning är av samma vikt som en programuppdatering är i mobilen eller datorn. Av den anledningen ingår både coachning och försäljningsutbildning i vår rekrytering. Kort sagt levererar vår staffing gren kompetent personal, eller en komplett försäljningsavdelning.

Dela