Ett avslut

By | Career, Children and parenting, Family and relations, Motherhood, Personal development, Victoria | No Comments

Godmorgon måndag! På torsdag börjar mitt nya år. Vi har ett par dagar till. Det nya året för med sig resor, en fortsatt affärsutveckling, och en flytt! Det blir ett intensivt år som kräver fullt fokus från min sida.

blogg

Med detta sagt, vill jag meddela att jag slutar blogga. Tiden räcker inte till för att driva en blogg, med fokus på ämnen som ligger mig nära hjärtat. Det har varit roligt att få dela med mig av en liten inblick i mitt liv, och få dela erfarenhet och kunskap med er! Jag är kvar på Instagram, så vi hörs där 🙂 Tack för att Ni har följt!

Dela

Scones buffé på landet

By | Career, Motherhood | No Comments
scones

Denna fredag åkte vi ut på landet för en scones buffé. Trevligt, det är första gången som jag äter scones i alla dess olika varianter. Scones med choklad eller rosmarin, gott. Många smaker att välja på, med olika tillbehör.

scones

Allt från nutella till tomat-och chili sylt. Väldigt gott. Kul att bananpalmen har fått bananer, den har vi sett växa från 1 meters höjd, till det ni ser på den första bilden. Livets mirakel.

scones
scones
scones

Jag är pepp på livet och det nya året. Jag fyller 30 år i år och är glad över att jag endast är 30. Jag har många år kvar att få uppleva och skapa. Det är häftigt. Som många andra, har jag mina mål för detta året klara. Det är roligt att få visualisera och bryta ner i text och bilder.

Mål för 2019

Jag funderade på om jag skulle göra en lista som många andra men jag kommer nog att avstå från det. Jag kanske kan plocka ut någon efterhand, eftersom det är roligt att läsa om vad andra har för sig. Det som skiljer sig med mina mål, är att mina mål inte är var mitt primära fokus ligger.

scones

Jag har ett mål, resten är bara skisser för att få ner mina tankar egentligen. Mitt mål och fokus, är att följa förändringens närvaro och att inte förlora mig själv i min nedskriva verkligen, utan njuta av den verkligen jag upplever just nu. Jag är övertygad om att den emotionella attraktionspunkten är allt, resten kommer som en konsekvens av det lugn som vi genererar i våra kroppar.

Längst vägen, gäller det att ta beslut i alla situationer som leder till det vi upplever som harmoni, och inte det som kommer ta mig ett steg närmare min tesla. Att ta beslut som leder oss till materiella mål, är mycket enklare än att ta beslut som leder oss till en mentalt stabil tillvaro.

Dela

Årets sista kontorsdag

By | Career | One Comment

Fullspäckad dag med möten som avlöser varandra. Just nu är vi igenom marknadsanalys och budget. Vidare står avstämning och ett strategimöte på schemat. Det är även ett styrelsemöte kvar detta år som jag ska närvara på. Dock inte på kontoret. Ledighet med familjen närmar sig och jag känner mig exalterad, vilket jag försöker hålla nere.

Ett neutralt sinnestillstånd

Jag älskar att vara ledig med barnen och allt spännande som väntar. Men känslan av exaltering är det, som vi människor ofta felaktigt förknippar med glädje eller lycka. Ni vet när man är “jätte” glad eller “såå” lycklig. Att känna sig exalterad är som att vara deprimerad fast tvärtom, ungefär. Det är en intensiv mental ström som har en negativ motpol. Målet i naturen är att sträva mot ett neutralt tillstånd. Och så är det även med oss.

Ett neutralt/balanserat tillstånd, är det vi människor upplever som harmoni. Det är hur vi alltid ska må. Det krävs en aktiv övning i att balansera sin emotionella “laddning” och förstå hur våra individuella, mänskliga system fungerar. Dagligen laddar vi oss själva emotionellt på olika sett – mobil, tankar, relationer, skvaller och visioner.

Mötesbokning

När jag blir exalterad – försöker jag flytta fokus från min mentala aktivitet till exempelvis min andning. Jag sänker även tempot och gör saker långsammare. Att vara exalterad, hypad eller som vi kallar det “glad” är också en form av stress som stör en neutral balans i sinnet.

mötesbokning

Jag ser jag fram emot vår strategimöte lite extra idag. Det väntar en genomgång och analys över vår befintliga planeringsstruktur inför januari och februari.

Det är nämligen under januari och februari som vi har en våg av efterfrågan på både mötesbokning och försäljningsutbildning. Denna rusning minskar vi trycket genom att avlasta våra pågående projekt. Vi gjorde en förändring i personalstyrkan i november för att stärka upp starten av 2019. Roligt, heja Buzzle!

Dela

En attack

By | Career | No Comments

När jag satt och skrev mitt blogginlägg i onsdags, bröts anslutningen upprepade gånger. Backupen hann inte spara mitt material och först förstod vi inte vad det var som pågick. Tittade på anslutningen, startade om wifi, startade om datorn tills jag plötsligt blir utesluten från min plattform. Webbplatsen kraschar och jag får upp, en för mig obekant sida med främmande symboler.

Under attack

Nu har jag ju startat om, och skrivit om mitt inlägg ett antal gånger och nu kommer jag inte åt alls. Allt står stilla och jag bestämmer mig för att kalla efter hjälp. Först då, 30 minuter senare inser vi att min webbplats har blivit utsatt för en attack.

attack

Hemskt obehagligt. Jag var inte alls beredd på den utsatthet, som faktiskt finns även online. Bloggen blev alltså kapad eller som minst – är det vad som var på gång.

Buzzle åtgärdade det på en millisekund, jag satt och försökte fundera på vem och varför. Som jag förstår det, sker det slumpmässigt och där kan i princip alltid vara något som kommer åt, våra privata handlingar. Och när något av ett värde hittas, tas det över.

attack

Man kan likna det vid tjuvar som tar sig in i en trädgård, och spanar in genom våra fönster då vi är på arbete. Ser de något av värde, ryker rutan och det blir en stöld. Annars promenerar de ut från trädgården igen. Fast ingen granne kan se om någon är inne i din hårddisk och letar efter något.

300+ blockerade inloggnings försök

Kanske till och med samtidigt som du själv sitter och slösurfar. Därför är det så viktigt att byta både lösenord och inte ha värdenummer tillgängliga i datorn alls egentligen. En attack mot en webbplats skiljer sig från den mot en hårddisk, det jag vill förmedla är obehaget.

På 6 månader har jag över 300 blockerade inloggnings försök på min panel och i onsdags tog sig någon, eller var på god väg – att ta sig in. Mycket obehagligt och mycket arbete som kunde ha gått förlorat. Är så himla glad att det gick att lösa så fort och obemärkt utåt. Nu väntar styrelsemöte.

Dela

Ledarskap

By | Career | No Comments

Denna veckan har vi tre nya projekt in och ett som avslutas. Mycket arbete. Det mesta arbetet ligger i uppstart och sedan i slutskedet. Bland dagens möten, väntade ett möte med Eurofinans som handlade om fakturaköp med inslag av juridisk bolagsrådgivning.

I takt med att vi växer, växer även vår omsättning av resurser. Framför allt blir det skönt att slippa ha hand om ekonomiskt administrativa justeringar, och ha en direkt anslutning till en juridisk bolagsrådgivning. Nästa år väntar ett samarbete med världsledande revisor grupp. En rolig utveckling för Buzzle.

Ledarskapet – oavsett om du är VD, chefen eller mamma – handlar om förmågan att påverka tankar, känslor och handlingar.

juridisk bolagsrådgivning

Annars har Abbe publicerat en ny, väldigt läsvärd artikel för företagande.se om ledarskap. Den vill jag tipsa er om. Sättet han skriver på är ödmjukt och inspirerande, kloka reflektioner. Jag gillar skarpt att Abbe lyfter fram att ledarskap går bortom affärer. Jag har många gånger känt att mitt ledarskap aldrig vilar, utan endast byter skepnad. Ni hittar artikeln här.

Dela

Wayne’s

By | Career, Personal development | No Comments

Idag går vi igenom statistik och resultat. Vi följer upp våra projekt. Det är mycket roliga siffror som vi sitter med. En dag där det är lätt att upptas av en glad emotionell våg och ödsla tid. För att hålla mitt fokus, påminner jag mig själv om att hålla mig särskilt skärpt när det går som bäst.

emotionell
emotionell
emotionell

Vi tar budget med marginal som förvånar, och till hösten kommer vi att utöka vårt team med två nya medlemmar. Vi växer så det knackar, och ibland kan det kännas märkligt att inte bli stressad över uppförsbacken generellt.

emotionell

Jag brukar tänka att det enda som är på riktigt är vår attraktionskraft och motsatsen till det. För att attrahera en stabilitet i något, är det den emotionella attraktionspunkten som behöver vara fri från störningar. Störningar kan till exempel vara, att emotioner pendlar mellan trygghet och ovisshet.

Det gället att bygga upp ett starkt tilltro till sin förmåga. Och sedan tackla alla emotionella vågor med det. Det viktigaste är att den emotionella attraktionspunkten är i behåll efter en emotionell rusning.

emotionell
emotionell
emotionell

Vi lever i en till stor del i en fiction värld, vare sig man vill tro det eller inte. Alla möjliga teorier och perspektiv, tror jag är sanna. Det perspektiv som du fokuserar på, är den som blir din verklighet. Som ni redan listat ut, har jag varit förbi Waynes i Västa hamnen. Mycket gott och jag älskar den mysiga julstämningen.

Idag drack jag min första jullatte, som jag halvt avnjöt då den råkade beställas på mjölk (jag glömde varsla personen som beställde in). Jag avnjöt den mentalt iallafall, men den söta smaken av mjölk är hemskt. Glad för Oatlys iKaffe hehe trevlig eftermiddag!

Dela

Ändrade planer

By | Career, Victoria | No Comments

Vinter och sjukdomstider. Denna vecka blev jag påmind om att vi har ett par månader framför oss, där flexibiliteten får bära. Idag skulle jag närvara på ett frukost event med Havinder & Carlstrom. Jag fick dessvärre lämna återbud och ta en presentation istället. Både tråkigt och roligt.

Martin Carlström

På frukost eventet skulle Martin Carlström prata om sin nya bok “Från ord till handling”. Martin Carlström är även en av ägarna till Havinder & Carlström. Jag såg fram emot eventet hela veckan. Turligt nog är det himla kul att hålla i företagspresentationer också. Jag blir peppad och stolt över att prata om vår organisation och hur vi jobbar. Vi har jobbat hårt (fokuserat).

Martin Carlström
Martin Carlström

Och visst tar det tid att hitta sitt. En av nycklarna för mig, har varit att våga förändra i den takt som behövs. Kan vara en utmaning socialt att “ändra riktning”, men livsviktigt. När en produkt först tas fram från sinnet till det fysiska, är det av min erfarenhet, en väldigt influerad produkt som man har framför sig.

Ett eget koncept

Vad jag menar med det är att all information vi exponeras för, lagras. Förändringar är nödvändiga för att justera, skala av och utforma något eget. Det har tagit oss 6 år att kunna presentera något som är 110% vårt och inte är en replika av någon annans koncept som sedan erbjuds för en mindre summa. Att konkurrera genom pris är ett företagande, ofta fyllt av stress och oro.

Martin Carlström

Varför jag nämner “replika till en mindre summa”, är på grund av att jag ofta möter personer som gärna presenterar sin affärsidé. Och som många av er redan vet, lyssnar jag gärna. När jag sedan frågar hur deras produkt skiljer sig från konkurrenternas, får jag 7 av 10 gånger “vi har ett billigare pris” som första svar. Det intuitiva svaret, såväl eget som andras, kan kodas av till en omedveten trossats bakom ett koncept. Ett intuitivt första svar, kan ha mycket nyttig information för produktutvecklingen. Nu ska jag in på ett möte, vi hörs i eftermiddag!

Dela