Motherhood

Bokskogen och en första spark

By 29 december 2018, 22:42 No Comments

Det är härligt att inte ha några åtaganden och att få njuta av tiden som två barns mamma. Det känns nästan som att vara föräldraledig igen. Mysig tid och vad underbart det är med barn. Ens egna små frön, som har växt och utvecklats i min kropp. Väldigt speciellt. Jag minns fortfarande första sprattlet i magen.

Ytterkläder, kan själv 🙂

Med Jebrail var jag gravid i v15, fast då förstod jag inte att det var han. Och Zein buffade jämnt från v17. I det stadiet är det endast nervimpulser från fostret och inte själva barnet som rör sig. Trotts det, var det underbart att känna en aktivitet från det efterlängtade lilla fröet i alla fall.

Tiden går fortfarande sakta. Vi planerar för nyår, museum och ett biobesök. Barnen vill gärna åka över till Köpenhamn och gå på zoo.  Under ledigheten får barnen bestämma vad vi ska hitta på.

Deprimerade djur på zoo

Delade känslor kring zoo besöken. I somras var det två deprimerade björnar som vi fick bevittna. Sorgligt. Vi hade en lätt diskussion om det hela familjen. En del av mig vill ta avstånd, men barnen har ett väldigt stort intresse. Jag tänker att i iallafall vara ärlig med hur det ligger till, utan att skapa ett drama som blir för tung för en liten hjärna att processa.

Jag har däremot tagit avstånd från circus helt, och förklarat att det är något de själva får gå på i vuxen ålder om dem fortfarande är nyfikna då.

Idag var vi på äventyr i bokskogen, med pinnar och picknick. Vi åker ut hit och vandrar varannan helg. Hälsar på alla hundar och vår yngsta son gick utan vagn ett par kilometer för första gången idag och utan klagomål. Sedan väntade en del synpunkter och förslag, när det var dags att vänta hem hehe. Det är kul att barnen klagar på att vi ska vända hem, istället för tvärtom.

Dela

Leave a Reply