Children and parentingFamily and relations

Steve, vad tycker dina barn om iPaden?

By 4 juli 2018, 14:21 No Comments

Vi har byggt med lego, pysslat, varit på stranden och hajkat i naturreservatet. Jag har uthålliga barn som älskar naturen. Vår tv tid är obefintlig här hemma. Inte många timmar spenderas med iPad heller. Vi funderar fortfarande på sunda vanor kring teknologi, allt kommer vara på en skärm i framtiden så behovet finns att lära sig hantera produkten på ett sunt sett.

barn

Vi kanske snittar 2 timmar i skärm per vecka. Ibland är det helt skärmfritt. För oss är det viktigt att barnen bildar en uppfattning om det verkliga livet, innan Vi presenterar cybervärlden. Det har inte varit lätt mentalt att aldrig slå på den digitala barnvakten.

barn

Eftermiddags mellanmål; soyghurt med havrehoops, russin, honung, hallon och macka till

Skärmtid och barn

Hjärnan

Jag tror att barn som spenderar mycket tid framför en skärm kommer ha svårare att bilda verklighetsuppfattningar i öppna perspektiv och förmågan att integrera med den inre verkligheten hos sig själva. Saker Vi ser i en skärm är en ytlig värld och att vara uttråkad ger tillfälle till att lära känna aktiviteter i sin egen kropp och hjärna. Hur fungerar jag? Vad tycker jag om? Och viktigast av allt – vad påverkas jag att tycka?

För att Vi alla föräldrar vill våra barns bästa och det bästa för våra barn bottnar oftast i vår önskan om att dem ska växa till trygga vuxna – men vi lever i en omedveten värld med så många saker kring som drar oss allt mer åt fel håll. Att ifrågasätta med nyfikenhet och acceptans har varit ett bra verktyg i mitt liv. Acceptansen har varit en av de svårare bitarna att hantera, vilket är också okej.

barn

Vi har även haft gympa idag med fantastiska Anna. Vissa människor bara älskar man får fort man får syn på dem.

Ständig uppkoppling

På tal om verklighet – inte ens saker Vi ser med blöta ögat är vad det ser ut att vara.  Är man då ständigt stimulerad, blir det svårt att varva ner och vara med sig själv i tystnad. Att kunna uppleva stillhet och tystnad är en viktig återhämtning.

Det är få som kan använda tech på rätt sett idag och ännu färre som kan pedagogiskt förmedla en sund tech-lära till barn. Allt är fortfarande nytt och relativt outvecklat. Vi avvaktar i väntan på en större forskning i ämnet. Det sägs vara på gång! Snart ska Vi möta upp våra vänner och bege oss till vår (min) favorit lekplats. Fint

Dela

Leave a Reply