CareerVictoria

Middag i Skabersjö

By 5 oktober 2018, 15:42 No Comments

Glömde bort för en stund att det är fredag idag. Full fokus på jobb. Jag är strax färdig på kontoret och ska åka hem till barnen. Abbe slutar något senare. Ikväll är det en filmkväll och klassiskt fredagsmys på schemat. Fram tills nattning. Denna fredag är vi på var sitt håll, Abbe ska iväg och jag ska på middag.

Energi

Det har varit en rolig vecka med nya ansikten och positiv energi i massor. Nästa vecka har vi nya kandidater som kommer på intervju för en rad olika tjänster. Jag anar redan ett mönster på våra processer. Det betyder att strukturen har blivit automatiserad. Det ger utrymme att driva igång nya projekt. Hösten har kommit in i rullians förvånansvärt fort. Det är vad som sker när arbete vi ägnar oss åt, är stimulerande intellektuellt och roligt. Det är många stora resor vi gör på kort tid i år.

Den sociala kvoten rinner över efter veckan. Event middag igår, möten och mycket administrativt. Det innebär att jag behöver lugn och återhämtning med familjen. Känner att jag saknar min make. Jag behöver kvalitéts tid med honom utan arbete inblandat. Där jag känner mig pigg och kan ta in hans närvaro.

Återhämtning

Återhämtning behöver inte innebära isolering. Vi vistas ständigt i sociala sammanhang. Det är vår livssituation. Barnen tränar på helger, vi har en stor social krets. Genom åren har jag blivit bra på att styra min energi. Det är det enda som går att kontrollera. Energin i våra kroppar. Resten tror jag händer utifrån hur stabil din energinivå nivå är. Om energin är stabil och konstant uppåt, kommer din livssituation också röra sig konstant uppåt.

Att behålla sin energi är att växa

Människor sipprar värdefull energi dagligen. Människor som många kallar energitjuvar finns inte. Det handlar om dig och hur väl du tar hand om dina mänskliga behov samt, hur dina tankebanor ser ut. Den största energitjuven till exempel är alla tvångsmässiga artighets gester som “hej hej hur är det? bra, bra själv? Haft en bra helg? ja öööhm…självdå? ja öööhmm…”

Det är bra att socialisera om vi känna att det är vad vi vill och själva tycker är trevligt. Majoriteten av människor socialiserar för att bli omtyckta. Inversen är att vara otrevlig och avvisande istället, vilket tar ennu mer energi.

Min värld

Det är ofta som jag är i min egen värld med familjen i sociala sammanhang. Blir jag dragen ur min bubbla av olika anledningar är det dit jag fokuserar på att återgå på ett artigt viss. Jag är med min familj och inte med bekantskaperna, jag samverkar dessutom aldrig med personer ur ett artighets perspektiv.

Centrum och ledarskap

Jag har lärt mig att inte skapa någon kontakt när jag kommer in i ett rum, om det är vad som behövs just då. Det betyder att jag drar inte till mig uppmärksamhet eller personer som vill socialisera. Jag var mer eller mindre tvungen att utveckla den egenskapen då jag alltid hamnar i centrum. Det är inte till en fördel som ledare och chef att jämnt dra till sig uppmärksamhet.

Dela

Leave a Reply