CareerPersonal development

Gud vad jag stör mig!

By 29 oktober 2018, 7:45 No Comments

Måndag, känner mig stark och utvilad efter min helg med familj och vänner, ska strax iväg på ett möte. Därefter väntar avstämning, budgetmöte och så ska jag närvara på Buzzles försäljningsutbildning. Dagen avslutas med en föreläsning på universitetet, resten av veckan är ledig. På sett och viss, jag ska jobba ikapp kvällstid. Några telefonmöten under veckan som kunde bokas om till kväll, samt övrig mail kommunikation. Det är höstlov med barnen som väntar. Roligt.

Det är mycket med Buzzles prospektering verktyg som landar på plats nu. Intensivt innan den officiella lanseringen. Abbe är inne i utvecklingen med hans team från grunden, medan jag har helikopterperspektiv över bolaget just nu, utöver mina befintliga uppdrag.

emotioner

Kakao boll på fikon, dadlar, mandlar och kokos.

Minns ni inlägget där jag skrev om att jag alltid brukar prioritera fikastunder med mig själv under mina dagar? Där jag njuter av mitt kaffe och iakttar min omgivning? Det är vad jag gör denna morgon innan min arbetsdag sätter igång.

Mental träning

Jag stämmer främst av med mig själv. När jag funderar över min energi och min prestation, är mitt bästa knep att skala av. Det är något som har varit naturligt för mig sedan jag var barn, av en okänd anledning. Genom år och kunskap har jag lärt mig att förstå vad det är jag alltid har gjort och idag finns det även ett samlingsnamn för det, nämligen mental träning.

Ni har frågat var och hur man börjar, och mental träning består av många delar. Det gäller att hitta det som är relevant för er och på frågan “hur gör jag” eller “var börjar jag” kan ni besvara bäst själva. Det är just dessa emotioner av förvirring som det ska dykas i. Det går fort innan ni börjar navigera rätt, ha tillit.

Obehaget ni upplever på vägen, är inte ett kvitto på hur ert liv ser ut. Det är endast en ovana av att faktiskt, aktivt använda hjärnans “kloka” del (frontallob).

Däremot tar det längre tid, om valet blir till att följa någon annans mall. Hitta på ett eget sett. Där ärlighet och uthållighet finns, finns också utveckling.

emotioner

Jag skalar alltså av, det betyder att jag sällan funderar över vad jag vill ha mer av i stunden, jag har mina livs- och delmål men i stunden jobbar jag aktivt med att skala av istället för att drömma om mer.

Äntligen vuxen

Gamla inlärda beteende och uttryck jag kanske använder eller relationer jag befinner mig i. Dessa identifierar jag och gör mig av med, eller ställer mig in på att inte reagera på ett visst sätt i en viss situation. Och så väntar jag på en upprepning av situationen, känner emotionen men hämmar reaktionen. Om vi tar mitt klassiska “hej, hur är det? Jo tack bra själv, bra själv?” exempel, som jag använder ofta här på bloggen. Stanna vid “Jo tack bra” – och håll emot impulsen till den automatiska “själv då?” följdfrågan. Om du inte är genuint intresserad av den andres välmående, det vill säga.

Som tidigare nämnt uppskattar jag att få observera min omgivning, men jag har alltid observerat mig själv allra mest. Det har absolut givit en fin utdelning. Utöver det tycker jag att det är så skönt att äntligen ha blivit vuxen. En tid där man äntligen kan skapa en egen tillvaro och för min del, vara det lugnet jag alltid har varit i grunden.

Vad stör du dig på hos folk?

Att prioritera relationen med sig själv är alltså viktigt. Vad tycker du om dig själv, egentligen? För den som har svårt att besvara frågan, är åsikter om en medmänniska en mycket bra indikator på vad man tycker om sig själv. Det är nämligen så att, egenskaper som vi tycker om/avskyr hos oss själva, är desamma som vi reagerar på hos andra. Nu ska jag iväg till mitt möte. Trevlig måndag!

Dela

Leave a Reply